Home | Organisatie | Algemeen
Twitter Youtube Facebook
Werkgebied
Canon van OverijsselCanonkijker in beeld Tradities in Overijssel
Stichting IJsselacademie
Bezoek- en postadres:
Eikenstraat 20
8021 WX Zwolle
t 038 331 52 35
e info@ijsselacademie.nl
Algemeen

Begin maart hebben de IJsselacademie en het Historisch Centrum Overijssel een nieuwe stap gezet in hun samenwerking. De tekst hieronder wordt binnenkort aangepast. Voor meer informatie kunt u mailen met de directeur van IJA en HCO, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

De IJsselacademie is een onderzoeksinstituut en kenniscentrum voor taal, geschiedenis en traditie in Overijssel. U kunt bij ons terecht met vragen over dit immaterieel erfgoed in de regio.
De Academie stimuleert en begeleidt onderzoek van wetenschappers en van amateurs en organiseert educatieve projecten en bijeenkomsten.
Daarnaast is de IJsselacademie een uitgeverij. Veel onderzoek resulteert in publicatie van boeken, dvd's en cd's.

In 2014-2016 werkt de IJsselacademie met het Historisch Centrum Overijssel en TwentseWelle samen in de uitvoering van één provinciaal programma. Dit programma bestaat uit projecten rondom streektaal en geschiedenis. Bij streektaal gaat het om de volgende onderdelen: het Woordenboek van Overijssel (woordenschat dialecten voor publiek), de Taal van Overijssel (educatief programma) en de Mobiele Taalkamer (reizende tentoonstelling). Voor de geschiedenisprojecten is een overkoepelend thema gekozen: plattelandscultuur. De onderdelen daarvan zijn: Boerenleven in beeld (verzamelen beeld- en archiefmateriaal), Getuigen van een stille revolutie (onderzoek  a.h.v. interviews, uitmondend in publicatie) en Museale plattelandscultuur (reizende tentoonstelling).

 

Winkelmandje

Nieuws
Streektaal in de zorgWoordenboek van de Overijsselse taalDigitale dossier Cursussen ambachtelijk hip

Disclaimer | Colofon | © 2011 Stichting IJsselacademie. Alle rechten voorbehouden.