Home | Organisatie | Financiering
Twitter Youtube Facebook
Werkgebied
Canon van OverijsselCanonkijker in beeld Tradities in Overijssel
Stichting IJsselacademie
Bezoek- en postadres:
Eikenstraat 20
8021 WX Zwolle
t 038 426 63 00
e info@ijsselacademie.nl
Financiering

De stichting IJsselacademie is opgericht in 1977. Haar werkzaamheden worden gefinancierd door de provincie Overijssel*, door gemeenten in het werkgebied* en door de opbrengst van producties. Ook zijn er incidentele subsidies, zoals van het Prins Bernhard Cultuurfonds, het bedrijfsleven en particulieren die speciaal bij een project betrokken zijn.

Zoekt u een goed doel?
De IJsselacademie is heel blij met haar 650 donateurs, die een belangrijk draagvlak vormen voor haar werk. Extra steun is echter meer dan welkom om projecten te kunnen uitvoeren die anders niet te verwezenlijken zijn. Behalve door een donateurschap, kunt u het werk van de IJsselacademie ook steunen door een periodieke schenking, een gift of door het opnemen van onze stichting in uw testament.

Periodieke schenking
In plaats van of naast uw donateursbijdrage. Dit is een voor de inkomstenbelasting volledig aftrekbare periodieke bijdrage, die u voor minimaal 5 jaar met een eenvoudige notariële akte toezegt. Op voorwaarde dat de totale schenking tenminste kostendekkend is betaalt de IJsselacademie de akte.

Andere giften
Indien het totaal van uw giften in enig jaar zowel 1% van uw drempelinkomen als ook € 60,- te boven gaat, is het meerdere aftrekbaar voor de inkomstenbelasting tot ten hoogste 10% van het drempelinkomen.

Legaten of erfstellingen
U kunt de stichting IJsselacademie ook in uw testament begunstigen. Stichting IJsselacademie is vrijgesteld van schenkings- en successierecht en is een erkende anbi (algemeen nut beogende instelling), zodat uw gift, schenking of legaat geheel ten gunste komt van deze stichting.
Nadere inlichtingen over de hierboven vermelde mogelijke vormen van steun kunt u inwinnen bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of bij uw notaris.

*Subsidiërende gemeenten (januari 2014)
Dalfsen
Deventer
Kampen
Ommen
Raalte
Staphorst
Steenwijkerland
Olst-Wijhe
Zwartewaterland
Zwolle
+ de provincie Overijssel

 

Winkelmandje

Tekst van de Maond
Bekijk hier alle teksten.
Nieuws
Streektaal in de zorgWoordenboek van de Overijsselse taalDigitale dossier Cursussen ambachtelijk hip

Disclaimer | Colofon | © 2011 Stichting IJsselacademie. Alle rechten voorbehouden.