Home | Taal | Tekst van de Maond | Tekst van de Maond 2011 | april 2011 - Elfde dialectenboek
Twitter Youtube Facebook
Werkgebied
Canon van OverijsselCanonkijker in beeld Tradities in Overijssel
Stichting IJsselacademie
Bezoek- en postadres:
Eikenstraat 20
8021 WX Zwolle
t 038 426 63 00
e info@ijsselacademie.nl
april 2011 - Elfde dialectenboek

Door de Stichting Nederlandse Dialecten (SND) werd op 26 maart in Delft de 11e Nederlandse dialectendag georganiseerd. Het thema was: Schelden doet geen zeer! Hoe wij elkaar typeren.
We moesten dit jaar een hele reis ondernemen om er bij te kunnen zijn – wat overigens geen straf was: Delft is een prachtige stad! –, maar toch spraken we nog een aantal Overijsselaars: een groepje uit Hardenberg en een paar Twenten.

De lezingen van die dag zijn samen met een hele serie regionale artikelen rond het thema gebundeld in het 11e dialectenboek: Sprekend van aard. Bijnamen en karaktereigenschappen in streektalen. De redactie: Veronique de Tier, Ton van de Wijngaard en Ronny Keulen, heeft er een prachtig geïllustreerde, 192 pagina’s dikke bundel van gemaakt.

Voor West-Overijssel schreven Jannie Bakker en Philomène Bloemhoff (met medewerking van Riek van der Wulp) het artikel: Allemaol kienders van Jannao!, en onze Twentse collega Harry Nijhuis leverde een bijdrage over Twentse locofaulismen, ofwel bijnamen van inwoners van een stad of dorp.
Het artikel over de kinderen van Janna is hieronder aan te klikken. Het hele boek kost € 17,50 (excl. verzendkosten) en is te bestellen bij de Stichting Nederlandse Dialecten, Generaal Gavinstraat 344, 6562 MR  Groesbeek . Maar een mailtje sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. mag ook.

 Dialectenboek 11 Bijdragen Bakker en Bloemhoff

 

 

Winkelmandje

Tekst van de Maond
Bekijk hier alle teksten.
Nieuws
Streektaal in de zorgWoordenboek van de Overijsselse taalDigitale dossier Cursussen ambachtelijk hip

Disclaimer | Colofon | © 2011 Stichting IJsselacademie. Alle rechten voorbehouden.