Evenementen 2020

Nedersaksische programmering op culturele evenementen

De IJsselacademie is voor het komend jaar 2020 betrokken bij de organisatie van drie streektaal, cultuur en erfgoed evenementen. Noteer de data alvast in de agenda!

Zunnewende festival
Zunnewende is een streektaalfestival met diverse artiesten uit het Nedersaksische taalgebied, kinderactiviteiten, archeologie en nog veel meer. Al sinds 2005 zijn we nauw betrokken bij dit prachtige festival op landgoed Schuilenburg in Hellendoorn. De editie 2020 vindt plaats op vrijdag 26 juni, noteer deze dus alvast in de agenda!

Meer informatie: www.zunnewendefestival.nl/

Twentssongfestival
Het Twentssongfestival in Ootmarsum is een talentenjacht op het gebied van streektaalliedjes en artiesten met als doelstelling dat er nieuw repertoire wordt geschreven en gespeeld door nieuw talent. We zijn sinds 2019 betrokken bij deze talentenjacht. Nog een datum om in de agenda te noteren: op zondag 28 juni vindt de editie 2020 plaats.

Meer informatie: www.twentssongfestival.nl/

Kamerbreed Genemuiden
Kamerbreed Genemuiden is een nieuw evenement. Ontstaan uit twee festivals welke de afgelopen jaren om en om werden georganiseerd: streektaalfestival Eikoerei en cultuurfestival Genemusement. Kamerbreed Genemuiden wordt een festival met veel streektaal maar ook andere disciplines zullen een plek krijgen. Het regionale en lokale erfgoed zal ook volop voor het voetlicht komen tijdens Kamerbreed Genemuiden op zaterdag 19 september 2020.

De IJsselacademie ondersteund en adviseert deze drie evenementen op het gebied van fondsenwerving, conceptontwikkeling, subsidieaanvragen, begroting opstellen, programmering en publiciteit.

streektaal evenement Zunnewende 2017, foto door Albert Bartelds

Foto’s: gemaakt door Albert Bartelds