Fietsroutenetwerk Twente: panelen krijgen historische verhalen én Twentse vertaling

Fietsroutenetwerk Twente panelen vervangen

Tien miljoen mensen fietsen jaarlijks door het Twentse landschap. Veel daarvan zijn lokale bewoners die voor hun plezier een rondje fietsen in de eigen, mooie omgeving. Toch weten ook steeds meer toeristen onze mooie regio te vinden. Maar weten zij eigenlijk wel welke bijzondere verhalen in het landschap verborgen liggen? 

Samen met Fietsroutenetwerk Twente en Stichting Stad en Regio gaat Overijsselacademie de folies op de panelen vervangen langs de fietsroutes in Twente. Op die folies komen historische verhalen over de geschiedenis van die bewuste plek te staan. Ook voegen we een Twentse vertaling toe.

Stap voor stap

Twente telt 607 fietsknooppunten met bijbehorende panelen. De komende jaren vervangen we de folies op alle panelen. We beginnen met 56 panelen in het gebied De Groene Poort in Zuidwest-Twente. Daarna volgen de bijna 220 panelen in Nationaal Landschap Noordoost-Twente. Dit is mogelijk met de LEADER-subsidie. Voor de overige ruim 300 panelen zoeken we nog financiering.

Regiohistoricus Marco Krijnsen werkt aan dit project. Hij doet veldonderzoek en gaat samen met historische verenigingen op zoek naar verhalen.