100 jaar VNG Overijssel

Viering 100 jaar VNG Overijssel

Op 17 april 1917 riepen de burgemeesters Van Roijen van Zwolle, Van Limburg Stirum van Hellendoorn, Stroink van Steenwijkerwold en Kerssemakers van Raalte hun collega-burgemeesters bijeen om te komen tot een Overijsselse afdeling van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Het doel was om de ‘specifiek gewestelijke belangen van de aangesloten gemeenten nog meer naar voren te laten komen en die nog beter te behartigen.’ De oprichtingsvergadering werd gehouden in de Buitensociëteit in Zwolle.

Op vrijdag 7 april 2017 vierde de afdeling Overijssel van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten haar honderdjarige jubileum. Bestuurders uit heel Overijssel kwamen bijeen in het IJsseldeltacenter op de Overijsselse Bestuurdersdag 2017. De IJsselacademie en Historisch Centrum Overijssel hielden een presentatie over honderd jaar openbaar bestuur in Overijssel en maakten een speciale jubileumpagina over 100 jaar VNG Overijssel aan op MijnStadMijnDorp. Klik hier om deze pagina te bekijken.

Kopfoto: De 25 burgemeesters van Overijssel nemen een foto in ontvangst waarop ze te zien zijn voor het raadhuis in hun gemeente van honderd jaar geleden. (foto: Albert Bartelds)