In het voetspoor van de bevrijders

oproep de vlag mag uit

In het kader van 75 Jaar Vrijheid brachten de historici van de IJsselacademie in De oorlog gaat nooit voorbij. Overijssel 1940-1945 oorlogsverhalen uit Overijssel bijeen. Het rijkelijk geïllustreerde boek van uitgeverij WBOOKS geeft een indringende kijk op wat oorlog met mensen doet.

De digitale boekpresentatie is op dinsdag 31 maart. Commissaris van de Koning voor Overijssel, Andries Heidema, zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

De presentatie dient ook als aftrap van het dagelijks tv-programma op RTV Oost: zij treden ‘In het voetspoor van de bevrijders‘. De regionale omroep bewerkte 17 verhalen uit het boek tot documentaires, die op de bevrijdingsdagen van Overijssel van 1 tot en met 17 april uitgezonden worden.

‘In het voetspoor van de bevrijders’ ziet u van 31 maart t/m 17 april dagelijks om 14.00 uur en 17.30 uur op RTV Oost. De uitzending wordt vanaf 18.30 uur elk uur herhaald. De oorlogsdocumentaires uit de archieven ziet u elke dag om 14.30 uur.

Ook Radio Oost staat dagelijks stil bij de bevrijding van Overijssel. Historici van de IJsselacademie en andere gasten vertellen bijzondere en persoonlijke verhalen over de Tweede Wereldoorlog en is er bijpassende muziek. ‘In het voetspoor van de bevrijders’ hoort u van 31 maart t/m 17 april dagelijks om 08.15 en 13.00 uur op Radio Oost.​

OPROEP: We moeten thuis blijven, maar toch kunnen we samen stilstaan bij 75 jaar vrijheid. Daarom een oproep: hang op uw lokale bevrijdingsdag de vlag uit!​ Een lijst met de bevrijdingsdagen per plaats vindt u op www.overijsselviertvrijheid.nl.

oproep de vlag mag uit