Kom naar het WO2 Café!

In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland, en dus ook Overijssel, is bevrijd van de Duitse bezetter. Een bijzonder lustrum waaraan in Overijssel veel aandacht geschonken zal worden. In aanloop naar 2020 zoeken RTV Oost en Historisch Centrum Overijssel naar verhalen en materialen over de Tweede Wereldoorlog in Overijssel.

WO2 Café
Tijdens een tour in april langs vijftien Overijsselse bibliotheken is iedereen die een oorlogsverhaal te vertellen heeft van harte uitgenodigd om langs te komen. Ook foto’s, voorwerpen en documenten over de oorlog en bevrijding kunnen meegenomen worden tijdens deze lunchbijeenkomsten in ons WO2 Café. Op elke locatie zullen oorlogskenners helpen de verhalen en objecten te beoordelen. Ook zullen historische verenigingen bijzondere stukken meenemen. Een selectie van de verhalen wordt in het jubileumjaar 2020 openbaar gemaakt via diverse kanalen waaronder het cultuurhistorische platform MijnStadMijnDorp.

Heeft u een verhaal?
U bent van harte uitgenodigd in ons WO2 Café van 12.00 tot 14.00 uur. Kom onder het genot van een broodje uw verhaal vertellen of de objecten laten zien die met de Tweede Wereldoorlog te maken hebben.

U vindt het WO2 Café hier:
Maandag 1 april – Kulturhus Haaksbergen
Dinsdag 2 april – Bibliotheek Enschede (centrum)
Woensdag 3 april – Bibliotheek Losser
Donderdag 4 april – Bibliotheek Almelo
Vrijdag 5 april – Bibliotheek Holten
Zaterdag 6 april – Bibliotheek Hardenberg
Maandag 8 april – Stadkamer Zwolle (centrum)
Dinsdag 9 april – Bibliotheek Nijverdal
Woensdag 10 april – Bibliotheek Deventer
Donderdag 11 apri – Bibliotheek Ommen
Vrijdag 12 april – Bibliotheek Raalte
Zaterdag 13 april – Bibliotheek Steenwijk
Maandag 15 april – Bibliotheek Dalfsen
Dinsdag 16 april – Bibliotheek Wierden
Woensdag 17 april – Bibliotheek Stadskazerne Kampen

Meer informatie over het WO2 Café vindt u op: www.overijsselviertvrijheid.nl >

Bekijk ook de themapagina ‘Tweede Wereldoorlog in Overijssel’ op www.mijnstadmijndorp.nl.

Het WO2 Café is de start van het lustrumprogramma 75 Jaar Vrijheid Overijssel, een initiatief van het Platform WO2 Overijssel bestaande uit Memory Museum, Informatiecentrum Canadese Begraafplaats, Historisch Centrum Overijssel, Bevrijdingsfestival Overijssel en RTV Oost. Het WO2 Café is een samenwerking van Historisch Centrum Overijssel, Rijnbrinkgroep, de Overijsselse bibliotheken en RTV Oost.

Tags