Leer Nedersaksisch met een online cursus

Leer Nedersaksisch met onze online cursus

Zou je wel een woordje dialect willen spreken, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Leer Nedersaksisch met de online cursus van Overijsselacademie. De cursus komt volgend jaar beschikbaar.

Weet je hoe groot het Nedersaksische gebied in Nederland is? In maar liefst acht provincies wordt Nedersaksisch gesproken. Naast Overijssel gaat het om Groningen, Gelderland, Drenthe en delen van Flevoland, Utrecht en Noord-Holland. Dat klinkt trouwens overal anders: het Nedersaksisch kent veel verschillende vormen.

Harrie Scholtmeijer is onze dialectoloog. Hij neemt je mee door de wondere wereld van het Nedersaksisch in onze eigen provincie. Want alleen al in Overijssel hebben we te maken met zeven verschillende soorten dialect. 

De cursus

In zijn MOOCs, Massive Open Online Courses, krijgt je van Scholtmeijer uitleg hoe die verschillende dialecten konden ontstaan. In de MOOCs krijg je dus eerst een korte geschiedenisles. Daarna legt de dialectoloog uit hoe je bepaalde woorden schrijft, uitspreekt en gebruikt. Zo leer je Nedersaksisch met de online cursus.

De cursussen zijn bedoeld voor mensen met een interesse in de taalkunde en het dialect. Je kan meedoen vanuit je eigen huis, omdat de cursussen online worden aangeboden. Meer informatie over de cursus kun je vinden op deze website.