Marco Krijnsen aan de slag als regiohistoricus Twente

Per 15 maart gaat Marco Krijnsen aan de slag als regiohistoricus Twente bij Stichting IJsselacademie. De voormalig journalist van de Twentsche Courant Tubantia gaat de komende anderhalf jaar op zoek naar verhalen uit het Twentse verleden om deze toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Krijnsen heeft geschiedenis gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkt sinds 2007 als zelfstandig schrijver/journalist voor diverse opdrachtgevers. Hij heeft een groot aantal boeken over regionale historische onderwerpen op zijn naam staan. ‘IJzer en lef’, over de transformatie van de oude Storkgieterij tot schoolgebouw, werd in 2010 genomineerd voor het Overijssels Boek van het Jaar. ‘Jatti’, zijn historische roman gebaseerd op een onopgeloste moordzaak in Hengelo, kreeg deze prijs in 2017. Krijnsen werkt nu aan een biografie over Harry van den Kroonenberg, oud-rector van de Universiteit van Twente. Deze verschijnt in mei van dit jaar.

Krijnsen is blij met zijn benoeming tot regiohistoricus van Twente: ,,Er zijn zoveel mooie Twentse verhalen te vertellen. Ik zie het als mijn taak om die verhalen te helpen zoeken en om te zetten in een vorm die een breed publiek aanspreekt. Dat kan wat mij betreft alle kanten op: van theaterstukken over historische gebeurtenissen tot erfgoedroutes en educatieve programma’s.