Martine de Boer

Martine de Boer

Projecten Martine de Boer

Over Martine de Boer

Martine de Boer ontwikkelt vanuit het HCO en de IJsselacademie een erfgoedplatform. Dit platform is bedoeld voor de deskundigheidsbevordering van kleine erfgoedinstellingen. Martine gaat dit project opzetten en begeleiden.

Op het platform kunnen kleine erfgoedinstellingen zoals historische verenigingen en musea informatie vinden over allerlei zaken waar zij mee te maken hebben in de dagelijkse praktijk. Denk bijvoorbeeld aan collectieregistratie, auteursrechten, vrijwilligersmanagement en het gebruik van sociale media. Op den duur kun je hier ook workshops volgen.

We zijn nu nog bezig met de ontwikkeling van dit platform. Op onze website lees je het direct als we online zijn! Daarnaast is Martine vanuit een samenwerking met het Netwerk Digitaal Erfgoed beschikbaar voor vragen over digitaal erfgoed. Voor dat laatste kun je ook alvast een kijkje nemen op Digitaliseringstips – Historisch Centrum Overijssel. 

Wil je input leveren voor het platform of heb je vragen over het digitaliseren van je collectie(s)? Je kan Martine altijd bereiken op m.deboer@ijsselacademie.nl.