Nieuwsoverzicht

 • Mestrijden, Jan Hoff, 1955
  15-12-2017

  Erfgoedpartners in Overijssel starten werkgroep mondelinge geschiedenis

  Het geheugen vormt een goudmijn van verhalen. Erfgoedorganisaties in Overijssel willen deze kostbare herinneringen met hulp van vrijwilligers vastleggen. Daarvoor worden werkgroepen mondelinge geschiedenis in Salland en Twente opgericht.

 • Vincent Robijn, fotograaf Simon Lamme
  13-12-2017

  IJsselacademie benoemt nieuwe directeur

  Het bestuur van het Historisch Centrum Overijssel (HCO) heeft een nieuwe directeur aangesteld, dhr. Vincent Robijn (1976). Dhr. Robijn wordt gelijktijdig benoemd tot directeur van de Stichting IJsselacademie. 

 • 12-12-2017

  Werkgroep HooiDelta en IJsselacademie op zoek naar verhalen over hooi

  ‘Goed Kampereilander hooi rook als vers brood’, glimlacht voormalig hooihandelaar Jan Bruins als hij vertelt over de vroegere hooibouw op het Kampereiland. De zachte geur van het pas geoogste hooiland voert hem in gedachten terug naar vervlogen tijden. HooiDelta.nl, Rijksuniversiteit Groningen, Coster Pers en de Stichting IJsselacademie slaan de handen ineen om het verhaal van de IJsseldelta als hooischuur van Nederland vast te leggen. De resultaten zullen o.a. worden gepresenteerd in het (digitale) Nederlands Hooiberg Museum in Hasselt. Hooi was tot in vorige eeuwen van grote betekenis....

 • Educatie.mijnstadmijndorp.nl
  12-12-2017

  Nieuw educatieplatform voor Overijssels erfgoed

  Educatief materiaal op het gebied van streektaal, streekcultuur en regionale geschiedenis is vanaf nu te vinden op Educatie.MijnStadMijnDorp.nl.

 • Spreek maar!
  11-10-2017

  Spreek maar!

  Op dinsdag 7 november vindt het streektalensymposium 2017 plaats! Ben jij er ook bij?

 • Eerste trekker circa 1950
  20-09-2017

  Laatste erfgoedshow Vooruitboeren in Wijhe!

  Op vrijdag 22 september vormt boerderij de Rankenberg in Wijhe het sfeervolle decor van de laatste show Vooruitboeren. Kom jij ook?