Audiotour brengt kolonieverleden van Willemsoord tot leven

02-07-2018

Stel je eens voor: honderden mannen, vrouwen en kinderen, woonachtig in speciale koloniehuisjes, aan het werk op het land of in de fabriek, om zich te ontworstelen aan de armoede. Stuk voor stuk deelnemers aan het uitzonderlijke experiment van de Koloniën van Weldadigheid. Jij kunt nu bij ze op bezoek.

Op vrijdag 29 juni 2018 lanceerde Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie, recreatie & toerisme namens de provincie Overijssel, de audiotour 'Op Paupervisite', langs het kolonieverleden van Willemsoord. In deze tour, die is geproduceerd door de IJsselacademie in samenwerking met de stichting Weldadig Oord, ga je samen met de kolonisten Hans en Dirk op bezoek bij allerlei personen uit de voormalige kolonie Willemsoord. 


Gedeputeerde Eddy van Hijum neemt het routeboekje van de audiotour in ontvangst van projectleider Martin van der Linde. (foto: Maartje Koelma)

 

Kolonieverleden ontsloten

Met de lancering van de audiotour wordt het kolonieverleden van Willemsoord voor het grote publiek steeds verder ontsloten. Vanaf vorig jaar is het al mogelijk om in Eetcafé De Steen een virtuele tijdreis naar Willemsoord in 1825 te maken. In het verlengde hiervan voert de audiotour gebruikers nu langs diverse bezienswaardigheden in het fraaie kolonielandschap van Willemsoord. De tour is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Klik hier voor meer informatie. 

Naar aanleiding van de presentatie verschenen er in de media twee leuke reportages over de audiotour:

  • Klik hier om de reportage te lezen van het platform Jij & Overijssel
  • Klik hier voor het artikel in de Steenwijker Courant.