Erfgoedshow Vooruitboeren op streektaalfestival Eikoerei in Genemuiden

10-09-2018

Het paard maakte plaats voor de trekker, de melkbus voor de koeltank en het gemengde familiebedrijf voor gespecialiseerde ondernemingen. De oudere generatie boeren heeft het leven en werken op de boerderij revolutionair zien veranderen. Deze naoorlogse veranderingen staan centraal tijdens de erfgoedshow Vooruitboeren op streektaalfestival Eikoerei op zaterdag 15 september in Genemuiden. 

Historici Ewout van der Horst en Martin van der Linde van de IJsselacademie spraken de afgelopen jaren zestig boeren en boerinnen plus aanverwante beroepsgroepen over de modernisering van de agrarische sector. Al deze verhalen verwerkten zij in een boek met de titel Vooruitboeren. Overijssel 1950-2000. Albert Bartelds verzorgde de fotografie.

De persoonlijke belevenissen van de geïnterviewde boeren uit Overijssel vormen de kern van de show. Met trots en weemoed vertellen zij over hun bedrijf, land en vee, en alles wat er de afgelopen halve eeuw veranderde. Het optreden wordt afgewisseld met muzikale bijdragen van de band Muppetstuff. 

Klik hier voor meer informatie over Eikoerei, tijden en locaties.