Lancering audiotour Op Paupervisite in Willemsoord

14-06-2018

Stel je eens voor: honderden mannen, vrouwen en kinderen, woonachtig in speciale koloniehuisjes, aan het werk op het land of in de fabriek, om zich te ontworstelen aan de armoede. Stuk voor stuk deelnemers aan het uitzonderlijke experiment van de Koloniën van Weldadigheid. Jij kunt nu bij ze op bezoek.

In aanloop naar de eventuele UNESCO-Werelderfgoedstatus van de voormalige Koloniën van Weldadigheid heeft de IJsselacademie in samenwerking met de stichting Weldadig Oord de audiotour Op Paupervisite opgezet, langs het kolonieverleden van Willemsoord. In deze audiotour ga je samen met de kolonisten Hans en Dirk op bezoek bij allerlei personen uit de voormalige kolonie Willemsoord. Ga op de koffie bij een kolonist, woon een rechtszaak bij van de Raad van Tucht en hoor hoe het is om te leven als pauper.
 

Kolonieverleden ontsloten

Met de lancering van de audiotour wordt het kolonieverleden van Willemsoord voor het grote publiek steeds verder ontsloten. Het is al mogelijk om in Eetcafé De Steen een virtuele tijdreis naar Willemsoord in 1825 te maken, door middel van de vorig jaar geopende Virtual Reality Experience. In het verlengde hiervan voert de audiotour gebruikers nu langs diverse bezienswaardigheden in het fraaie kolonielandschap van Willemsoord. De tour is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

De audiotour Op Paupervisite wordt op vrijdagmiddag 29 juni vanaf 15.30 uur gelanceerd door Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie, recreatie & toerisme namens de provincie Overijssel. Daarna is de audiotour voor iedereen beschikbaar bij Eetcafé De Steen in Willemsoord.