Vacature: projectmedewerker streektaal & onderwijs en projectmedewerker streekcultuur Twente

  • Vacature
06-06-2018

Op dit moment hebben wij twee vacatures openstaan voor het nieuwe kenniscentrum op het gebied van de Twentse streektaal en streekcultuur in Hengelo. Wij zijn op zoek naar een projectmedewerker streektaal & onderwijs en een projectmedewerker streekcultuur.

Jouw rol
Een aanpassing in de provinciale Cultuurbegroting stelt het Historisch Centrum Overijssel (HCO) in staat de oprichting van een kenniscentrum op het gebied van de Twentse streektaal en streekcultuur te coördineren. Dit kenniscentrum wordt verbonden aan de IJsselacademie, kenniscentrum op het gebied van streektaal, streekcultuur en regionale geschiedenis in Overijssel. Vestigingsplaats is de Openbare Bibliotheek te Hengelo. Als projectmedewerker draag jij bij aan het realiseren van de doelstellingen van het nieuwe kenniscentrum en zorg je er mede voor dat deze plek een bruisende ontmoetingsplaats wordt voor streek(taal)liefhebbers uit de hele regio.

Functie 1: projectmedewerker streektaal & onderwijs
Voor jou kent de Twentse taal in woord en geschrift geen geheimen. Je ondersteunt en onderneemt Twentstalige projecten, zoals het uitgeven van het dialecttijdschrift Wiesneus. Binnen het onderwijs richt je, je onder meer op het uitbouwen van het IJsselacademie-project ‘Streektaal in de zorg’ naar ROC’s in Twente en het ontwikkelen van lesmateriaal voor PO en VO, in co-creatie met basis- en middelbare scholen in Twente. Een onderwijsbevoegdheid is voor deze functie een pre.

Functie 2: projectmedewerker streekcultuur
Als cultureel ondernemer en netwerker ondersteun jij bestaande culturele activiteiten in de streektaal en helpt nieuwe initiatieven op te zetten. Je weet de instellingen in Twente te verbinden en komt met voorstellen voor nieuwe samenwerkingsprojecten. Ook de programmering van evenementen en de coördinatie van het kenniscentrum is onderdeel van jouw takenpakket. Je beschikt over een relevant netwerk in Twente of bent in staat dit snel op te bouwen. Ervaring met het werken met vrijwilligers is voor deze functie een pre.

Voor beide medewerkers geldt dat zij de opdracht krijgen het nieuwe Twentse kenniscentrum gezamenlijk vorm te geven en in te richten, binnen de kaders van het provinciaal programma. Het eerste project is de feestelijke opening in september 2018.

Ons aanbod
Je komt te werken in een organisatie voor cultureel erfgoed die in ontwikkeling is en die ruimte biedt voor pionieren en groei. Je krijgt veel zelfstandige verantwoordelijkheid voor de invulling en uitvoering van projecten. Waar jouw ondernemerschap leidt tot extern gefinancierde aanvullende taken is uitbreiding van het takenpakket mogelijk.

Je krijgt een contract aangeboden tot 31-12-2020, met een proeftijd van drie maanden. Voor de periode na 2020 is financiering afhankelijk van de provinciale cultuuragenda 2021-2024. Beide functies zijn ingeschaald in schaal 9-10 van de gemeentelijke cao (CAR UWO), de definitieve inschaling is afhankelijk van ervaring en verantwoordelijkheden. Voor de twee functies is in totaal 0,6 FTE beschikbaar. De onderlinge verdeling van de beschikbare uren gebeurt in nader overleg.

Stuur je sollicitatie voor maandag 25 juni naar Jeannet van Pijkeren (j.vanpijkeren@historischcentrumoverijssel.nl). Inhoudelijke vragen over de vacature kun je stellen aan Vincent Robijn, directeur IJsselacademie en Historisch Centrum Overijssel, via 085 – 488 50 00.