Vacature: Coördinator/projectmedewerker Twentehoes

  • Vacature
07-12-2018

In september is Twentehoes van start gegaan in de Openbare Bibliotheek in Hengelo. Twentehoes biedt letterlijk en figuurlijk onderdak aan de Twentse taal en cultuur. Van voorlezen tot dialectmuziek, van streektaal in de zorg tot een dialectblad voor basisschoolleerlingen. Twentehoes is verbonden aan de Overijsselacademie, kenniscentrum op het gebied van streektaal, streekcultuur en regionale geschiedenis in Overijssel. Als coördinator/projectmedewerker zet jij samen met de projectmedewerker streektaal & onderwijs Twentehoes en het Twents nadrukkelijk op de kaart.

De functie
Als cultureel ondernemer en netwerker ondersteun jij vol enthousiasme en energie bestaande culturele activiteiten in het Twents en help je nieuwe initiatieven op te zetten. Als coördinator ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van Twentehoes, ben je het ‘gezicht’ naar buiten en onderhoud je de contacten met samenwerkingspartners. Je beschikt over een relevant netwerk in Twente of bent in staat dit snel op te bouwen. Je spreekt bij voorkeur Twents en hebt ervaring met het werken met vrijwilligers.

Ons aanbod
Je komt te werken in een kleine, energieke organisatie voor cultureel erfgoed die in ontwikkeling is en die ruimte biedt voor pionieren en groei. Je krijgt veel zelfstandige ruimte voor de invulling en uitvoering van projecten. Waar jouw ondernemerschap leidt tot extern gefinancierde aanvullende taken is uitbreiding van het takenpakket mogelijk.

Je krijgt een contract aangeboden tot 31-12-2020, met een proeftijd van één maand. Voor de periode na 2020 is financiering afhankelijk van de provinciale cultuuragenda 2021-2024. De functie is ingeschaald in schaal 9 van de gemeentelijke cao (CAR UWO). Voor de functie is in totaal 12 uur per week beschikbaar.

Interesse? Stuur je sollicitatie voor dinsdag 5 februari naar het secretariaat van Historisch Centrum Overijssel, t.n.v. Jeannet van Pijkeren (j.vanpijkeren@historischcentrumoverijssel.nl). Inhoudelijke vragen over de vacature kun je stellen aan Vincent Robijn, directeur Overijsselacademie, 085 – 488 50 00.

-------------------
Twentse versie:

In september is het Twentehoes estart in ’n Openboaren Bibliotheek in Hengel. Twentehoes is een letterlijk en figuurlijk hoeskommen vuur de Twentse taal en cultuur. Van vuurleazen tot dialectmuziek, van strektaal in de zorg tot een dialectblad vuur basisschooljeugd. Twentehoes is verbeunden met de Overijsselacademie, ‘t kenniscentrum vuur strektaal, strekcultuur en regionale geschiedenis in Oaveriessel. As coördinator/projectmedewoarker zet iej tehope met een projectmedewoarker strektaal & oonderwijs het Twentehoes en het Twents dudelijk in ‘n kiekerd.   

De functie
As cultureel oondernemmer en netwoarker ondersteun iej enthousiast en met völle inzet bestoande culturele activiteiten in het Twents en help iej nieje initiatieven op te zetten. As coördinator zi’j verantwoordeljk vuur het realen en zealen van het Twentehoes, iej zeent het gezichte noar boeten hen en iej oonderhooldt de contacten met oew samenwoarkingspartners. Iej hebt een broekboar netwoark in Twente of iej köant dit vlot opbouwen. Het zol gloepens mooi wean da’j Twents doot en heb iej hebt ervaring met het woarken met vriejwilligers.

Dit he’w te beden
Iej komt te woarken in ne kleane, leavenslustige organisatie vuur cultureel oarfgood den in ontwikkeling is en den oe de ruumte gef vuur pionieren en greuien. Iej kriengt volop de ruumte um zelfstaandig projecten op te zetten en oet te voeren. As oew oondernemmerschap leaidt tot van boetenof gefinancierde extra taken is oetbreaiding van oew takenpakket meugelijk.

Iej kriengt een contract tot 31-12-2020, met ne proeftied van ne moand. Vuur de tied noa 2020 haank financiering of van een provincialen cultuuragenda 2021-2024. De functie is in-eschaald in schaal 9 van ‘n gemeentelijken cao (CAR UWO). Vuur de functie is in totaal 12 uur in de wekke beschikboar.

Lik ’t oe wat? Steurt oew sollicitatie vúúr 5 februoari noar het secretariaat van het Historisch Centrum Overijssel, t.n.v. Jeannet van Pijkeren (j.vanpijkeren@historischcentrumoverijssel.nl). Meer weten? Belt gerust met Vincent Robijn, directeur Overijsselacademie, 085 – 488 50 00.