Weten wa’j zegt

  • x
  • Albert Bartelds en Harrie Scholtmeijer
19-09-2018

Interesse in een informatieve avond over de geschiedenis, heden en toekomst van het dialect in Overijssel? IJsselacademie medewerkers Harrie Scholtmeijer en Albert Bartelds zijn komende herfst- en winterseizoen en het vroege voorjaar te boeken voor een avondvullend programma.

  • Voor de pauze dr. Harrie Scholtmeijer over de geschiedenis van streektaal. Hij zal ingaan op vragen als: waar komt ons dialect vandaan, wat is eigenlijk het verschil tussen een dialect en een taal, hoeveel verschillende dialecten zijn er nog in Overijssel?
  • Na de pauze zal Albert Bartelds in gesprek gaan over de stand van zaken van het dialect en een verkenning ondernemen naar de toekomst van het dialect en tevens iets vertellen over de diverse streektaalprojecten van de IJsselacademie.

Harrie Scholtmeijer is opgegroeid in Vollenhove, en studeerde Nederlands, Oud- en Nedersaksisch aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij was als dialectoloog werkzaam in Utrecht en Amsterdam en promoveerde in 1992 aan de Universiteit Leiden. Op dit moment werkt hij als projectleider streektaalkunde bij de IJsselacademie in Zwolle en is hij werkzaam op de Hogeschool Utrecht als docent Nederlands en Taalkunde binnen de opleiding Gebarentaal.

Albert Bartelds is geboren en getogen in Rouveen en werkzaam als streektaalmedewerker bij de IJsselacademie. Hij beweegt zich voornamelijk in het culturele domein, en heeft diverse streektaalprojecten bedacht en uitgevoerd binnen dat domein, alsook onderwijsprojecten.

Duur van de lezing: 2 uur incl. pauze en ruimte voor vragen.
Benodigde faciliteiten: beamer, laptop of pc en eventueel WiFi, bij grote gezelschappen een micofroon.
Kosten: kilometervergoeding voor twee personen € 0.28 per gereden kilometer.

Meer informatie en boekingen:
hscholtmeijer@ijsselacademie.nl of abartelds@ijsselacademie.nl