Het dialect van Hasselt. Klank- en vormleer

Wist u dat de taal van Hasselt wel 22 klinkers heeft, veel meer dan het Nederlands? Dat mööntien het verkleinwoord is van maond (maand) en ook van maone (maan)? Dat het meervoud van zönne zöns is en van zunne zunnen en dat dat heel verschillende dingen zijn? Dit zijn enkele details die in Het dialect van Hasselt. Klank- en vormleer aan de orde komen.

Het boek bevat een wetenschappelijke beschrijving van alle klanken en veel vormverschijnselen van de taal van Hasselt. Een rijke bron voor nu en later, interessant voor taalliefhebbers uit Hasselt, voor iedereen die de taalvariatie in dit deel van het Nedersaksische taalgebied bestudeert en voor alle andere taalkundigen die zich bezighouden met klank- en vormleer.

Het boek is het zevende deel in de grammaticareeks van de IJsselacademie. De auteur, taalkundige dr. J.J. Spa, was hoogleraar Franse taalkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn vroege pensionering specialiseerde hij zich in het Nedersaksisch van West-Overijssel en schreef vijf van de zeven delen van de grammaticareeks van de IJsselacademie. Eerder verschenen in deze reeks beschrijvingen van de taal van Wijhe, Vollenhove, Ommen, Groot-IJsselmuiden, Steenwijk e.o. en Raalte e.o..

Boekspecificaties

Het dialect van Hasselt: Klank- en vormleer
€ 14,95
J.J. Spa
9789462581746

92 pag., 15 x 21 cm
Paperback

Het dialect van Hasselt is op woensdag 9 november gepresenteerd. Klik hier om het boek te bestellen.