Tuinen en parken in Vollenhove

De stad Vollenhove is opmerkelijk rijk aan historisch groen. Tuinen en parken in Vollenhove biedt hiervan een prachtig overzicht.

Na een algemene inleiding over de historische ontwikkeling van tuinstijlen neemt Jan Wester de lezer mee naar de tuinen van Marxveld, park Oldruitenborgh en tuin en park van landgoed De Oldenhof. Hij beschrijft niet alleen de totstandkoming en ontwikkeling van deze complexen, maar ook de huidige situatie, zodat de tekst uitstekend geschikt is als wandelgids. Het boekje is voorzien van tal van schitterende illustraties en nodigt Vollenhovenaren en buitenstaanders uit het unieke groene erfgoed van de stad te (her-) ontdekken.

Tuinen en parken is de zevende publicatie in de serie ‘Kunst en cultuur in Steenwijkerland’, een reeks die, breed toegankelijk en ruim geïllustreerd, de aandacht vestigt op het rijke culturele erfgoed van de gemeente Steenwijkerland. Hiervóór werden gepresenteerd: De mens en kunstenaar Hildo Krop (2006), De veelzijdige glazenier Willem Bogtman (1882-1955) (2007), Een botter in oude luister hersteld, Visserij in Vollenhove (2008), Beelden in beeld 1, 2 en 3 (2009/10/11).

Verkoopinformatie