Vooruitboeren. Overijssel 1950-2000

Vooruitboeren

Het paard maakte plaats voor de trekker, de melkbus voor de koeltank en het agrarisch familiebedrijf voor grootschalige ondernemingen. De oudere generatie boeren heeft het leven en werken op de boerderij revolutionair zien veranderen.

In een periode van enkele decennia kreeg het platteland een volledig ander aanzien. Rondom historische boerderijen schoten nieuwe bedrijfsgebouwen als paddenstoelen uit de grond. Snijmaïs en gras verdrongen het graan en de akkertjes met aardappels of suikerbieten.

Historici Ewout van der Horst en Martin van der Linde van de IJsselacademie spraken zestig boeren en boerinnen en andere vertegenwoordigers uit de agrarische sector in Overijssel. Albert Bartelds ging mee de boer op om de betrokkenen te fotograferen en te filmen. Wat bepaalde de ontwikkeling van de boerenbedrijven? Waarom bouwde de één een ligboxenstal en de ander niet? En hoe hebben ze alle veranderingen ervaren? Met een mengeling van weemoed en trots vertellen de mensen over zaken als grond, opleiding, fokkerij, coöperaties en veemarkten. Over hoe ze met hard werken beetje bij beetje konden vooruitboeren.

Uitgever: WBOOKS | ISBN: 978 94 625 8167 8 | 216 pag.

Verkoopinformatie

U kunt het boek voor 19,95 euro aanschaffen bij uw lokale boekhandel of via de webshop van uitgeverij WBOOKS.

*Boekhandels kunnen zich voor de aanschaf van dit boek wenden tot uitgeverij WBOOKS