Welkom bij Twentehoes

Twentehoes biedt onderdak aan de Twentse taal en cultuur. Van voorlezen tot dialectmuziek, van streektaal in de zorg tot een dialectblad voor basisschoolleerlingen. In het Twentehoes leeft het Twents volop. Alle organisaties die zich met het Twents bezighouden, zijn hier van harte welkom.

Twentse cultuurladder

24 maart: Kerkdienst in de Twentse streektaal - Ontmoetingskerk Rijssen. Zondagavond 24 maart om 19.00 uur is er een dialectdienst in de Ontmoetingskerk (Gereformeerd/PKN), Boomkamp 4 in Rijssen. Het thema is: ‘Ie bint der ene van Miej’. Voorganger in deze dienst is ds. P.J. (Peter) ten Kleij uit Nijverdal. Het gelegenheidskoor ‘Lofleed’, o.l.v. Wout Ligterink, verleent haar medewerking aan deze dienst. Iedereen is van harte welkom. De kerkdeuren gaan om 18.30 uur open. Na afloop van de dienst is er koffie/thee en gelegenheid om na te praten.

30 juni: Twents Songfestival - Openluchtmuseum Ootmarsum. Schrijf je liedjes in je eigen dialect of was je dit stiekem ooit al eens van plan? Geef je dan op voor het Twents Songfestival! Intieme liedjes, emotionele ballades, poëzie met een boodschap, meezingers, tranentrekkers en meestampers. Het mag allemaal op het 2e Twentse Songfestival op zondag 30 juni in het Openluchtmuseum Ootmarsum. De inschrijving is geopend en de voorrondes worden gehouden begin mei. En nogmaals: Elke Overijsselse variant van het Nedersaksisch is welkom op het Twents Songfestival - www.twentssongfestival.nl

Jouw evenementen in onze Twentse Cultuurladder? Mail naar m.dannenberg@twentehoes.nl.

Vrijwilliger worden?

Heb je zin om...

  • Lesmateriaal uit andere Nedersaksische regio's naar het Twents over te zetten,
  • Kinderen voor te lezen in het dialect,
  • Scholieren te begeleiden bij (profiel)werkstukken in en over het Twents, 
  • Gastlessen Streektaal in de zorg te verzorgen

of bijvoorbeeld

  • de Twentse cultuurladder up-to-date te houden?

Meld je als vrijwilliger bij het Twentehoes. We hebben een gezellig team met korte lijntjes, waarin veel mogelijk is!

Contact

Algemeen: info@twentehoes.nl
Projectmedewerker onderwijs: Marieke Dannenberg, m.dannenberg@twentehoes.nl
Mail ons met je vragen en ideeën, of kom vrijdags even langs (op afspraak).

Adres
Twentehoes
Beursstraat 34
7551 HV Hengelo

Blijf op de hoogte van de activiteiten door ons te volgen op Facebook!