Vrijwilligers

Vrijwilliger worden?
De werkzaamheden van de IJsselacademie worden ondersteund door een aantal vrijwilligers:

  • G. Bartels-Martens (inventariseren streektaalliteratuur)
  • dr. P.H. (Philomène) Bloemhoff-de Bruijn (Woordenboek van Overijssel)
  • J. (Anneke) van Dyk-Leene (redactieassistent Woordenboek van Overijssel)
  • F.J. (Frouwien) Rose (transcribent)
  • K. (Kay-Leigh) de Weerdt, MA (redacteur)
  • M. (Michiel) van Wijngaarden, MA (transcribent)

Wij bieden onze vrijwilligers de samenwerking met toegewijde medewerkers, in een klein team op een mooie locatie in het bijzondere gebouw van het Historisch Cenrum Overijssel in Zwolle. In beginsel worden uw reiskosten per openbaar vervoer vergoed en benzinekosten met 10 cent per kilometer. We sluiten met u een schriftelijke overeenkomst waarbij werkzaamheden en werktijden genoemd worden: het vrijwilligerscontract. Daarnaast bieden wij een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. 

U kunt zich als vrijwilliger aanmelden door te bellen naar 085 488 50 00 of door een e-mail te sturen naar info@ijsselacademie.nl. In overleg wordt bekeken wat de mogelijkheden zijn.

Vrijwilligersvacatures
De IJsselacademie is op zoek naar een vrijwilliger die mee wil helpen de website www.vooruitboeren.nl verder te verfijnen, aan elkaar te verbinden en makkelijker doorzoekbaar te maken. De werkzaamheden bestaan uit: het plaatsen van filmfragmenten, het toevoegen van trefwoorden, het optimaliseren van de weergave van foto- en filmbeelden. Historische belangstelling is handig en enige digitale vaardigheden zijn vereist. Kijk hier voor meer informatie. Wil jij ons team komen versterken? Mail dan naar Ewout van der Horst (evanderhorst@ijsselacademie.nl) of Martin van der Linde (martinvanderlinde@ijsselacademie.nl), of bel naar 085 – 488 50 00 (bereikbaar op di, wo en do).